HVORFOR TALER VI IKKE OM UVÆRDIG BEHANDLING AF SYGE OG ARBEJDSLØSE

I tiden op til kommunalvalget har emner som skoler, erhverv, ældre og vækst fyldt meget i debatten. Lidt mindre har kommunalpolitikerne været villige til at tale om den uværdige og meningsløse behandling, som arbejdsløse og syge borgere er udsat for.

Fattigdom og børn af fattige virker heller ikke til at få den store opmærksomhed. Er det ens egen skyld, at man bliver arbejdsløs? Kan man, når man stemmer på et højrefløjs part, undgå at blive ramt af sygdom, som gør en uarbejdsdygtig? Jeg undrer mig over den manglende solidaritet, som befolkningen udviser over for mennesker, som på grund af sygdom eller arbejdsløshed modtager en offentlig ydelse.

Flere gange har jeg hørt mennesker fortælle tårevæddende historier om, hvordan de må gå fra hus og hjem, fordi de mister deres job eller bliver syge. At deres børn ikke kan holde fødselsdag for klassen, eller at børn går sultne i seng. Det rammer mig lige hårdt hver gang. Samtidig lytter jeg til mennesker, som ikke formår at udvise nogen form for empati med arbejdsløse og syge, før det eventuelt rammer dem selv.

Det lader til, at et stort antal mennesker med fast arbejde, har en urokkelig tro på, at de aldrig selv vil blive ramt af en ulykke, sygdom eller arbejdsløshed, der kan føre til social deroute. Fantasien til at kunne se, at arbejdsløse og syge borgere er eller kan blive dig og mig, må kunne graves frem af gemmerne.

Højrefløjen har de sidste år haft held til at overbevise befolkningen om, at skattelettelser til de rigeste og besparelser på det offentlige område er vejen frem. Vågn nu op og se lyset! Den politik, som føres, også i Guldborgsund kommune, gør de fattige endnu fattigere og de rige rigere. Husk, at du kan være tættere på at havne i fattigdom, end du regner med.

Stem med hjertet!

Jennifer Garnett

Nykøbingvej 114 4863 Eskilstrup Kandidat for Enhedslisten